Ystävällinen ja leppoisa Virvik

 

1_vv_rakennus

Virvik sijaitsee vanhassa kultuurimaisemassa.

Tunnin ajonmatkan päästä Helsingistä sijaitsee Virvik Golf. Ajomatkani kulkeutui liikennevaloista moottoritielle, josta tie vain kapeni, kunnes päättyi Virvikin kartanon alueelle. Parkkipaikka oli sopivasti keskellä kaikkia golfpalveluita, kuten ravintolaa, caddie masteria, rangea, harjoitusaluetta ja ensimmäistä teeta.

1_vv_vayla1_greeni

Väylän 1 greeni. Tällä 450 metriä pitkällä par 5 väylällä Oliver Lindell teki albatrossin viikko tämän kuvan ottamisen jälkeen.

Virvik Golf on perustettu vuonna 1981 ja paikalla on värikäs menneisyys, sillä itse kartanon historia vie aina 1400 -lukuun saakka. Klubin perustamisvaiheessa oli jopa poliittista vääntöä, minkä jälkeen eri yhtiömuodot ja taloudelliset haasteet olivat osana klubia. Virvik Golf on nyt laittanut asiat järjestykseen ja lieneekö se syy miksi kentän tunnelma on niin kovin leppoisa ja ystävällinen.

Paikka on niin syvällä luonnon helmassa, etten kuullut kierrokseni aikana yhtään moottorin ääntä, vaikka moottoriveneet olisivat saattaneet päästää niitä kentälle. Luonnon läheisyys on huomattavissa myös eläinmaailmasta. Kentän alueella kuulema vaanii kettu, joka on vienyt monen pallon harmillisesti greeniltä ennen birdie putteja. Kierokseni aikana ei kuitenkaan kyseistä varasta näkynyt ja ainoat pallot jotka hävitin, jäivät vesiesteisiin.

1_vv_vayla16

Väylä 16 sijaitsee täydellisessä rahallisuudessa.

Kentällä on myös perinteitä luoda hyviä pelaajia. Klubimestaruustaulusta saattoi löytää nimiä kuin Janne Kaske, joka pelaa Asian tourilla ja Oliver Lindell, joka kuuluu lupaavampiin suomalaisiin pelaajiin tällä hetkellä.

Kentästä
Reilu puolet kentästä on rakennettu kartanon vanhoille pelloille, joten leveyttä riittää isolle sliceille. Muut väylät on sijoitettu kumpuilevaan metsämastoon, mikä tekee kentästä vaihtelevan. Kentän pituus on reilut 5600 metriä, joten pitkälyöntisillä on mahdollisuus tehdä täällä hyvää tulosta.

 

1_vv_vayla3_tee

Väylä 3 on mahdollisuuksien väylä.

 

Runsaista sateista huolimatta kenttä oli hyvässä kunnossa. Väylät oli jätetty pitkiksi sateiden takia. Greenit olivat todella loistavassa kunnossa ja lyövät monet lähikenttien greenit. Bunkkeritkin olivat varsin upeassa kunnossa. Hiekka oli kuin pumpulia ja teki melkein mieli pelata enemmän sieltä, kuin mitä omalta osalta osui kohdalle.

 

1_vv_vayla8_greeni

Väylän 8 greeni oli iloa silmälle.

 

Greenfee oli ainoastaan 35 euroa, mikä oli mieluisa yllätys. Suosittelen kenttää lämpimästi muillekin greenfee pelaajille sen kohtuullisen hinnan ja kentän hyvän kunnon takia.

Arviot
Pisteet: 68 (54 ilman hintalaatua)
Birdie: Greenit ja tunnelma
Par: Väylien selkeys, bunkkerit
Bogey: Sokkolyönnit

Faktat
Sijainti: Porvoo, Finland
Avattu: 1981  Suunnittelija: Jorma Huhtanen ja Reijo Louhimo
Kentän vaikeus: Klubi 70,6/128 Naisten 71,7/125
Väylät: 18 kpl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s