Kullo Golf Club pelimiehen kenttä

Kullo Golf Club sijaitsee Porvoossa vain 35 minuutin ajomatkan päästä Helsingistä. Tänne on helppo tulla, sillä kenttä sijaitsee lähellä moottoriteitä. Onneksi moottoritiestä on kuitenkin niin paljon matkaa, etteivät liikenteen äänet kuulu kentälle asti. Kenttää kiertäessä voi nähdä Sköldvikin jalostamon piiput, joista hyvänä päivän nousee korkeita liekkejä.

kg_vayla18

Väylä 18 par 5 pelataan kohti klubitaloa. Haasteellisella väylällä on reippaasti vesiesteitä ja korotettu greeni. Vaihtoehtoisia pelimuotoja löytyy tällä väylällä.

Kysyin parilta klubin jäseneltä, mikä heidän mielestään on parasta klubissa? Vastaukset olivat samankaltaisia, mukavat jäsenet ja hyvä sijainti. Molempiin voin yhtyä ja täällä on helppoa liittyä peliseuraan kuin peliseuraan. Kentällä on hieno range, hyvine palloineen. Rangen vieressä on myös putti- ja chippigreenit jotka auttavat rentoutumaan ennen kierrosta.

Kenttää kutsutaan myös Hjalliksen (pelimies) kentäksi, sillä Hjallis Harkimo on ollut mukana perustamassa kenttää.

kg_vayla7_greeni

Väylän 7 greeni sijaitsee pienen joen toisella puolella. Kaunis ja haasteellinen väylä.

Kentästä
Kenttä on vaihteleva ja sen nimikkoväylä nro 12 tekee vaikutuksen. Par 5 väylällä on pituutta 515 metriä klubitiiltä ja naisten tiiltä 420 metriä. Avaus lyödään korkealta kahden jättimäisen väyläbunkkereiden väliin. Hyvä näkyvyys ja väljän tilan tunne tuovat automaattisesti lisää voimaa lyöntiin, joka usein koituu kohtaloksi.

 

 

kg_vayla12

Väylä 12 on 560 metriä (taka tee) pitkä par 5.

Kenttä on suunniteltu kauniisti mastoon ja monessa kohtaa on huomioitu joki sekä kalliot väylien vieressä. Vaihteleva maasto tuo kutenkin isoja haasteita ensikertalaiselle. Kullossa on monta väylää missä on vaikea arvioida minne pallo jää avauksen jälkeen. Onneksi väyläkartat teeboxien vieressä auttavat pelin suunnittelua.

kg_vayla3

Väylän 3 pelataan yli joen.

Etuysillä on pari ”sankariväylää”, missä pitkälyöntisillä on mahdollista tehdä urotekoja. Väylä 3 on par viisi väylä, missä tarkka 200 metrin avaus tuo hyvän mahdollisuuden päästä greenille kahdella lyönnillä. Myös väylän 4 greeni on mahdollista saavuttaa kahdella lyönnillä.

This slideshow requires JavaScript.

Väylä 5 on hauska missä lähestyminen lipulle ratkaisee lopputuloksen.

Kenttä tunnetaan hyvästä kevätkunnosta. Näin syksyllä greenit olivat pehmeät, mikä helpotti peliä huomattavasti. Väylät olivat myös vielä kohtuullisessa kunnossa, vaikka runsas syyssade oli tehnyt kentästä märän.

Arviot
Pisteet: 67 (56 ilman hintalaatua)
Birdie: Tunnelma kentällä
Par: Vaihtelevuus
Bogey: Pelinsuunnittelu ja väylien kunto
Tuplabogey: Sokkolyönnit

Faktat
Sijainti: Porvoo, Finland
Avattu: 2003
Suunnittelija: Jan Sederholm
Kentän vaikeus: Pro 72,6/134 Klubi 70,6/130 Naisten 70,4/126  Väylät: 18 kpl

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s