Kytäjä 53:s ranking sija Euroopassa

Kytäjä Golf on hieno kokonaisuus kahdella kentällä North West ja South East, hyvillä harjoitusalueilla sekä modernilla ravintolalla ja pukeutumistiloilla. Kytäjä sijaitsee Hyvinkäällä, noin 50 minuutin ajomatkan päästä Helsingistä. Kentällä on hyvä maine ja South East sijoittuu top 100 golf course sivustolla sijalle 53 Euroopassa ja on tämän mittarin mukaan se on paras kenttä Suomessa. Sijoitus on hieno, vaikka sivusto sisältää melkein 6 vuotta vanhaa tietoa.

kg_vayla14

Kytäjän järvi on kaunis South East kentän takaysin vieressä.

Olen aikaisemminkin käynyt Kytäjällä, joten tiesin ajaa suoraan range-alueelle, koska se sijaitsee melko reippaan kävelymatkan päässä caddiemasterilta. Aikaisemmin range on ollut ilmainen, mutta käytäntö oli muuttunut. Palloja sai ainoastaan polettia vastaan, joten sain tyytyä puttaamaan. Harmi, koska lämmittely on oman selän takia tärkeää. Ilmoittautuminen kannattaisi aina tehdä ensin, jotta saa oikeat tiedot kentän palveluista.

kg_vayla7

Väylän 7 korkeuserot ovat huomattavia. Taustalla häämöttää greeni, joka on samalla tasolla kuin teeboxi, välissä on vain ”pieni kuoppa”.

South East
Tutustuin South East kenttään, joten kirjoitan siitä. Muotoilu ovat voimakasta molemmilla kentillä ja ne asettuvat kauniisti maastoon. South Eastin takaysi pelataan Kytäjän järven vieressä ja etuysi metsämaisemassa, missä korkeuserot ovat hallitsevia. Väylät ovat levät ja niiden viereen on raivattu hyvin tilaa. Etenkin takaysillä saa linkskentän tuntumaa korkean heinikön ja hyvän näkyvyyden takia.

kg_vayla10

Takaysin on linksmäinen Kytäjä järven vieressä. Edessä näkyy väylä 10.

Pelin suunnittelu on kentällä tehty helpoksi. Miesten teeboxista näkyy 16 väylän greenit ja niiden liput. Melkein kaikki esteet ovat selkeästi näkyvillä teeboxista ja kun tuloskortissa on vielä selkeät väyläkartat, käy pelin suunnittelu ilman että joutuu arvailemaan.

kg_vayla2

Väylä 2 katsottuna greeniltä, josta näkyy kaikki esteet yhtä hyvin kuin teeboxista.

Greenit ovat isot ja hyvässä kunnossa. Puttaaminen oli selkeää, vaikka greenien liukkaus toikin pari ylimääräistä puttia minulle. Tiiauspaikkoja on neljä eikä niitä ole suoraan eritelty miehille tai naisille. Täällä voi siis vapaasti valita miltä tiiltä pelaa, joten haastetta voi kasvattaa ottamalla lisää pituutta peliin.

This slideshow requires JavaScript.

Pari ylimääräistä kuvaa.

Arviot
Pisteet: 81 (70 ilman hintalaatua)
Birdie: Pelin suunnittelun helppous
Par: Vaihtelevuus ja kentän kunto
Bogey: Rangen ja harjoitusalueen etäisyys

Faktat
Sijainti: Hyvinkää, Finland
Avattu: 2003
Suunnittelija: Thomas McBroom
Kentän vaikeus: Pro 74,7/141 Klubi 72,5/136 Naisten 72,1/129
Väylät: 36 kpl

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s