Golf Pirkkala vuoden kenttä 2015

Kiitin kutsusta tulla pelaamaan Pirkkalan kentälle ja suuntasin auton kohti Tamperetta. Moottoritieltä oli klubille vain parin minuutin matka teollisuusalueen läpi, joten sijainti on ainakin tamperelaisittain mainio.

pg_vayla10

Golf Pirkkalan väylä 10 on selkeä ja kaunis.

Autoja oli reippaasti parkkipaikalla kauniina syysmaanantaina ja kenttä oli yllättäen täynnä. Mutta toisaalta, onhan täällä yli 2000 jäsentä ja erittäin aktiivinen seura, joka järjestää ohjelmaa kaikille eri jäsenryhmille, joten on ymmärrettävää, että kenttä on täysi kun sää suosii.

pg_harjoittelu

Klubilla on laadukas harjoittelualue.

Tällä viihtyy golffari, joka haluaa saada swingin ja lähipelin kuntoon, sillä klubitalon ympäristössä on todella hyvät harjoittelumahdollisuudet. Pirkkalassa on myös lupaavia kilpagolffareita, joka hyötyvät hyvistä harjoitteluolosuhteista. Myös par 3 kenttä valmistuu lähitulevaisuudessa, jonka jälkeen täällä on kaikki.

pg_vayla7

Pertti Ratilainen upottaa putin väylän 7 greenillä.

Kuten tiedämme, on golf paljon enemmän kuin tekninen urheilusuoritus. Laji on sosiaalinen, fyysinen sekä henkisen pääoman kasvattaja. Minulla olikin onni saada pelata Pertti Ratilaisen kanssa, jonka ammatti on henkisen pääoman kasvattaminen, niin työelämässä kuin urheilusuorituksessa. Kiinnostukseni aiheeseen on suuri, joten monessa lyönnissä golf unohtui, kun pääsimme keskustelemaan henkisestä pääomasta. Isoin oppi kierroksen aikana oli unen merkitys suorituksille sekä hyvinvoinnille, josta viime aikoina on ollut enemmän kirjoittelua myös mediassa.

pg_klubitalo

Klubitalon edessä oli perheen pienimmille hiekkalaatikko.

Klubin tunnelma oli leppoisa. Vastassa oli iloisia ilmeitä joka sunnassa ja oli helppo aloittaa keskustelu kanssapelaajien kanssa. Pirkkalassa oli myös huomioitu pienet lapset, joilla oli oma bunkkeri (hiekkalaatikko).

Kentästä
Kenttä sijoittuu tyypilliseen suomalaiseen metsämaisemaan. Väylät kulkevat lähellä toisiaan jolloin kentälle tulee puistomainen tunnelma. Tutustuin kenttään syyskuun viimeisinä päivinä, jolloin kenttä oli edelleen hyvässä kunnossa. Greenit olivat tasaiset ja liukkaat, väylät kuivat ja tasaiset. Metsässä en vieraillut tällä kertaa, joten siitä ei kommentoitavaa.

pg_vayla13

Väylä 13 pelataan ylhäältä, mistä näkyy niin väylä, kuin kaunis suomalainen metsämaisemakin.

Kentällä on korkeuseroja, joten parissa kohtaa pelin suunnittelu oli haaste ensikertalaiselle. Kenttää on kehitetty ja monelta osin näköesteitä on raivattu. Väylän 18 teeboxia on korotettu, jotta näkyvyys olisi parempi. Kentän suunnittelijoiden harmiksi teeboxia ei voitu nostaa tarpeeksi, jotta väylän vesieste näkyisi selkeästi, sillä turvallisuusmääräykset sähköjohtojen takia estivät nostamisen. Kentällä on panostettu väyläoppaisiin niin teeboxissa kuin tuloskortissa, joiden avulla pelisuunnittelu oli helppoa.

pg_vayla14

Väylän 14 greeni sijaitsee notkelmassa, jonne pitkälyöntisillä on mahdollisuus päästä avauksella.

Väylän 3 keltainen avauspaikkaa on jouduttu siirtämään reippaasti eteenpäin, sillä lähellä oleva asuintalo oli saanut pari osumaa. Määräyksen oli laatinut Tuvallisuus- ja kemikaalivirasto, joka vastaa tällaisista asioista. En tiennyt tätä, mutta kaikkea sitä oppii elämässä.

pg_vayla16

Väylä 16 on lyhyt par 4, jossa voi tehdä sankarilyöntejä. Meillä oli ruuhkaa tällä väylällä.

Kenttä oli erittäin vaihteleva ja sen hyvän kunnon sekä klubin mukavan tunnelman takia tällä viihtyi.

Arviot
Pisteet: 68 (59 ilman hintalaatua)
Birdie: Tunnelma ja ihmiset klubilla
Par: Vaihtelevuus ja kentän kunto
Bogey: Sokkolyönnit

Faktat
Sijainti: Tampere, Finland
Avattu: 2001
Suunnittelija: Kosti Kuronen
Kentän vaikeus: Pro 72,8/136 Klubi 71,0/132 Naisten 72,3/127
Väylät: 18 kpl

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s